Run your mouse
over the
pictures




 




The owner of a large, grade II* listed country house in Wales had been offered a Cadw grant to repair it but conditional on his employing and architect with conservation expertise.

Despite its 18th C classical brick façade, this is a stone house evolved from medieval origins. The roof had an internal valley and the front elevation was precarious; the estate-made facing bricks having broken away from the wall behind.

The original roof was shedding leaves like autumn and the concealed valley frequently flooded through the house. We covered the valley with a new flat lead roof invisible from the ground.


  Civil engineer, Robert Myers of Price+Myers inspects the removal of the facing brickwork
The structural wall is replaced with self-supporting brick bays with acro-props between them to support the main floor and roof beams. Facework was built independently from the structural wall so brick courses could be lined through with the irregularities of existing windows & quoins.

A high level of analysis, professional supervision and craftsmanship went into this project.